Място за реклама

 

Телефон за информация

0900 32 111

Телефон за въпроси на хора с уврежданияDesigned by:
GSM: +359887164683 Hristo Nikolov

Спортен Клуб АЛФА
Всички права запазени 2009 - 2019

Проекти
Дейности на клуб "Алфа" за подобряване достъпността на градската среда в град Севлиево

 

През 2011 година СКХУ „Алфа” и фондация „Отвори очи” осигуриха средства и със спонсорството на фирма „Лукс инвест” Габрово успяха  да изградят наново  подхода  (рампа) към парк „Борова гора”, с което направиха възможен достъпа до парка и изкуствения  терен  в парка и използването му за хора с увреждания.


По предложение на СКХУ „Алфа”в общината беше закупено устройство за изкачване на стълби,  с което хора с увреждания ще могат да посещават всички кабинети по горните етажи на общината и заседателната зала на общински съвет.

 

През 2010 година със средства по проект беше закупено устройство за изкачване на стълби на художествената галеря в града и всичките етажи са достъпни за хора на  инвалидни колички.

СКХУ „Алфа” разработи проект и осигури финансиране за изграждане на рампа пред  църквата „Св.Троица”. Рампата беше изработена със средства, осигурени от немската фондациа „Отвори очи” и фирма „Спектър” Севлиево.

 

СКХУ „Алфа” и сайтът „Благотворителен базар” осигуриха средства  за изграждане на рампа пред спортна зала „Дан Колов”, която беше открита през август 2010г.

 

През 2009 година съвместно с община  Севлиево и читалище „Развитие” клуб „АЛФА” осигури достъпност на читалище „Развитие”. Беше изработена рампа, през която хора с инвалидни колички получиха достъп до основната зала на читалището и всички зали на първият етаж.

 

 

 

 

 

 

АРТ - и на инвалидна количка за таланта няма прегради

Снимки от събитието
ТУК .

Скъпи приятели, преди 15 - тина дена членът на нашият клуб „АЛФА” гр.Севлиево - Атанас Дончев (който е на инвалидна количка) успя да реализира една своя отдавнашна мечта.Атанас Дончев и преди злополуката се е занимавал с театър и доказа, че макар и парализиран за таланта, упоритоста и трудлюбието няма прегради. Заедно със двама свои приятели - артисти от гр.Севлиево успяха да направят постановката „Арт” и да я представят в Кафе-театъра на гр.Севлиево. .Постановката е по пиеса на Ясмина Рашидова и се разказва за трима мъже на средна възраст, изправени пред дилемата колко струва едно 15 годишно приятелство.
  Направена със много ентусиазъм, пречупена през хумор и лек сарказъм успява да накара зрителите да се замислят след края дали приятелството или пари, вложени в една ексцентрична идея са по-важни. Поздравления за целият екип осъществил постановката, поздравления и за идеята да се възстанови Кафе-театъра в града ни. Наемателят на Кафе-театъра е един от артистите - Христо Христов който се е погрижил за достъпната среда като е изградил рампа на входа на Кафе-театъра. В постановката се включи и още един наш член на клуб на хора с увреждания „АЛФА” Ники Чолаков като осветител и озвучител. На 08.10.2009 постановката бе изиграна и на голяма сцена в читалищният салон на града ни. Поздравления и символични награди поднесе члена на УС на СКХУ „АЛФА”-Цветомира Дацова. Читалището е една от обществените сгради която не е достъпна за хора с инвалидни колички. СКХУ „АЛФА” си е поставил за цел да го направи достъпно. Нашият клуб за хора с увреждания се гордее, че имаме такива членове, които искат да се доказват в всеки един момент и ще подкрепя всячески изявите и за в бъдеще. Това беше един от първите културни проекти реализирани от член на нашият клуб. Надяваме се догодина проектите да се умножат и популяризират.

Предлагам на вниманието ви интервюто на Атанас Дончев пред местни медии

  

 
Проект - (Рампи)
Продължение...
 

Отчет за дейността на Спортен клуб "АЛФА" за 2009 година

Продължение...