Отчет за дейността на Спортен клуб „АЛФА“ за 2009 година

Примерна снимка за статия ПУБЛИКУВАНО 30 авг. 2018

На 18.12.2009 година се проведе церемонията по награждаването на Спортист на годината на град Севлиевo.

Спортен клуб „АЛФА“, макар и млад клуб успя да заеме достойно място в спортния живот на града и негови представители бяха наградени на церемонията.

За „Висок спортен дух” се присъди награда, грамота и статуетка на Давид Десев за участието му и спечелването на едно второ и едно трето място на турнири по шах за хора с увреждания.

За Спортист на годината бе обявен Николай Чолаков, спечелил едно второ място в турнир по вдигане на тежести за хора с увреждания, две трети и едно пето място в турнири по петанка.

Наградите бяха връчени тържествено от кмета на града Йордан Стойков.

Преди провеждането на церемонията по награждаването на Спортист на годината беше открита рампа за достъп на хора с инвалидни колички до първия етаж на читалището в града. Това е една от придобивките за хора с увреждания, за които клуб “АЛФА” се бори през годината. Сега тези хора имат възможност за достъп до театралната зала, а с предварителна заявка за устройството, което общината закупи за преодоляване на стълби ще можем да посещаваме и втория етаж, където е киното.

Надяваме се до няколко месеца пак по наша идея да бъде поставена рампа пред пощата в града. Клуб “АЛФА” намери неизползваема рампа и я предостави за преработване на управата на пощата. В края на годината клуб “АЛФА” сключи договор с фирма “Спектър” за изработване на платформа за преодоляване на стълбите на църквата “Света Троица”. Надяваме се тя да бъде готова до пролетта.

Надяваме се през следващата 2010 година с наше съдействие да успеем да подобрим достъпността и в други сгради в нашата община. Все още ние не можем да влезем в спортната зала и картинните галерии в града ни, а само едно училище в града ни има достъпност до първия етаж. През тази година ще се опитаме да решим някои от тези проблеми съвместно с общината и фирми дарители.

Измина една първа ползотворна година от създаването на клуб “АЛФА”, в която развихме разнообразна спортна и обществена дейност. Клуб “АЛФА” благодари на всички свои състезатели, членове и съмишленици, без които нямаше да можем да постигнем по-горе изброеното и желае на всички много здраве и успехи през новата 2010 година.