Рампа на входа на църквата „Света Троица“ в град Севлиево

Примерна снимка за статия ПУБЛИКУВАНО 31 авг. 2018

За Великден В Севлиево вече има църква която може да се посещава от хора с увреждания. Борбата на Сдружението на хора с увреждания –
СКХУ „АЛФА“ за построяване на рампа за църквата „Св.Троица“ в гр.Севлиево се увенча с успех. След една година писане на писма до различни институции,фондации и фирми по проект на нашия клуб „АЛФА“ и с финансовата помощ на немската фондация „Отвори очи“ , фирма „Спектър“ от гр. Севлиево изработи и монтира за хората с инвалидни колички рампа която ще ни даде възможност да посещаваме Божият храм.

Доказахме на обществеността в града, че с борба и упорит труд можем да осигурим равен достъп на всички хора до църквата, а не да чакаме и да се надяваме някой друг да го свърши. В скоро време се надяваме още един наш проект да бъде осъществен-достъпа до Пощата в града ни. За целта нашият клуб „АЛФА“ издири една стара рампа, която ще бъде преработена и до месец с помощта на Общината и Пощата ще ни се осигури достъп и до Пощата.

Клуб „АЛФА“ исказва благодарност за съдействието на г-н Кмета и Общинската администрация, на фондация „Отвори очи“ и фирма „Спектър“.