Варна Републиканско първенство за хора с увреждания на 04,05,06,07.09.2014г.

Примерна снимка за статия СЪСТЕЗАНИЕ:

На 04,05,06,07.09.2014г. в град Варна се проведе Републиканско първенство за хора с увреждания от календара
на БПА и с подкрепата на Община Варна.
С два сребърни медала се завърна Стефан Нигуен от Републиканското първенство по спортна стрелба, тенис на маса и вдигане на тежести за хора с увреждания. Надпреварата се проведе от 4 до 7 септември във Варна, а негови организатори бяха Община Варна и Българската параолимпийска асоциация. В стартовете на трите дисциплини
се съревноваваха състезатели от различни клубове в страната, сред който София, Бургас, Пловдив, Сливен, Ямбол и представители на домакините.
Севлиево беше представен от трима наши състезатели – Ашим Ашимов, Иван Ботев и новото попълнение в състава на клуб „Алфа“ Стефан Нигуен. Според правилата на първенството участниците бяха разделени в различни групи като всеки от тях се бори за място в индивидуално класиране.
При състезанието на тенис на маса Стефан успя да пребори конкуренцията, с което спечели сребърен медал във своята група. Съотборникът му Ашим Ашимов зае пета позиция в отделна група.
В стартовете по спортна стрелба Стефан Нигуен отново показа, че е на ниво и заслужи втория си сребърен медал.
В отделните категории Ашим остана шести, а Иван – пети.
„В състезанията по вдигане на тежести нямахме наш участник, но съм изключително доволен от постиженията на момчетата“, коментира председателят на клуба Мариян Минков.
Следващото изпитание пред нашите състезатели ще бъде Републиканското първенство по плуване, вдигане на тежести и тенис на маса. То ще се проведе от 12,13 и 14 09.2014г. в град Бургас.