Държавен турнир по спортна стрелба, тенис на маса и вдигане на тежести за хора с увреждания

Примерна снимка за статия СЪСТЕЗАНИЕ: 9, 20 , 21. 09. 2012

На 19, 20 и 21. 09. 2012 в гр. Варна се проведе  държавен турнир по спортна стрелба, тенис на маса и вдигане на тежести за хора с увреждания, финансиран от община Варна, под егидата на Българска Параолимпийска Асоциация.

В държавния турнир взеха участие клубове от Бургас, Варна, София, Пловдив, Ямбол, Сливен, Кюстендил и клуб „АЛФА”-гр. Севлиево.

Нашия клуб участва с двама състезатели – Събин Петров и Рангел Аспарухов.
В тениса на маса нашите представители са съответно:  4-ти в девета група – Събин Петров и пети в седма група – Рангел Аспарухов (групите са 5- от 6-та до 10-та в зависимост от увреждането).

Първо място отборно в тениса на маса завоюваха представителите на „Пауталия“ – Кюстендил с два златни медала в Оупан турнира. Втори се класираха СК „Варна 2010“ и трети СК „Сини камъни“ – Сливен.
На спортната стрелба от положение прав представителя на СКХУ „Алфа“ – Севлиево – Събин Петров завоюва 3-то място, което е отлично представяне за първото му участие в този вид спорт . Рангел Аспарухов се класира на 5-то място от 25 участника в положение прав. Първо място в положение прав зае Стефан Маринов от СК „Сини камъни” Сливен, 2-ро място Лидия  Августинова –СК„Траки” Пловдив.

Сибин Петров – III-то място

Клуб „Алфа”  нямаше представители на състезанието по вдигане на тежести.
Следващия държавен турнир ще бъде в средата на октомври месец  в гр. Сливен по бадминтон, спортна стрелба и кръг от лигата по петанка.
На 26.09.2012г. СКХУ „Алфа“ организира турнир по петанка и дартс за хора с уврежданияв град Поморие. На турнира са поканени отбори от Бургас, Варна, Ямбол, Каспичан, Ст. Загора и Сливен.