ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО ПО ПЕТАНК И ДАРТС ЗА КУПА ИДЕАЛ СТАНДАРТ

Примерна снимка за статия СЪСТЕЗАНИЕ:

ДЪРЖАВНО ПЪВЕНСТВО ПО ПЕТАНК И ДАРТС ОТБОРНО ЗА КУПАТА НА ИДЕАЛ СТАНДАРТ
28, 29, 30.09.2018 г. ПОМОРИЕ

На 28, 29, 30.09.2018 г. в град поморие СКХУ „АЛФА“ Севлиево и Българска Параолимпийска Асоциация организираха държавно първенство отборно по петанк и дартс за хора с увреждания.Явиха се 33-ма участника от Бургас, Ямбол, Сливен, Пловдив, Севлиево, Полски Тръмбеш, Девня и Варна. Състезанието по петанк-дублети се проведе на червен корт по швейцарска система с полуфинал и финал за първите четири отбора. Отборите на „АЛФА“ като домакин бяха три, Девня също излъчи два отбора, всички останали градове бяха с един отбор. Състезанието беше изключително оспорвано,след като отборите изиграха четири кръга за полуфиналите се класираха отборите на „Сини камъни“ Сливен, „АЛФА 2“ Севлиево, СКИ Ямбол и „Траки“ Пловдив. Играха първият с четвъртият и вторият с третият до 13 точки. „Сини камъни“ Сливен победиха „АЛФА 2“ Севлиево с 13/7, а СКИ Ямбол победиха „Траки“ Пловдив с 13/3. В финалът СКИ Ямбол победи „Сини камъни“ Сливен с 13/9.
Крайно класиране:
1. СКИ Ямбол
2. „Сини камъни“ Сливен
3. „АЛФА 2“ Севлиево
3. „Траки“ Пловдив
5. „Джавелин“ Бургас
6. ДХУ „Куцалани“ Девня
7. „Делта“ Полски Тръмбеш
8. Севлеиво „АЛФА“ жени
9. ДЦХУ Девня
10. „АЛФА 1“ Севлеиво
11. „ИКАР“ Варна
Купата на Идеал Стандарт отиде в град Ямбол,но нашият град беше представен достойно с 3-то място и купа за „АЛФА 2“ в състав Рангел Аспарухов и Пламен Асенов. За първи път града ни беше представе на държавно първенство с отбор жени-Розалина Ботева и Богомилка Манолова.
На държавното първенство по дартс отборно се включиха 8 отбора от Бургас, Ямбол, Сливен, Пловдив, Севлиево, Полски Тръмбеш, Девня и Варна.
Отборът на СКХУ „АЛФА“ Севлиево представен от Рангел Аспарухов, Ивайло Добрев, Пламен Асенов и Иван Ботев завоюва купата на Идеал Стандарт по дартс отборно-54 точки. На 2-ро се класираха отбора на „ИКАР“ Варна в състав Богомилка Манолова и Ани Мартинова-37 точки, 3-то място за отбора на „Траки“ Пловдив в състав Лидия Августинова и Борис Костадинов-35 точки, 4-то място за отбора на Девня в състав Митко Андонов и Станислав Йорданов-30 точки, 5-то място „Сини камъни“ Сливен в състав наталия Иванова и Желю Желев-24 точки.
Индивидуално златен медал по дартс завоюва състезателят на „АЛФА“ Севлиево Ивайло Добрев-21 точки.
СКХУ „АЛФА“ Севлиево благодари на Идеал Стандарт, Община Севлиево,бензиностанции Ведима, БПА и БФПетанк за окозаната помощ за провеждане на държавното първенство.

още снимки тук: