Европейски шампионат по тенис на маса – Шефилд Великобритания 03-10.09.2023г.

Примерна снимка за статия СЪСТЕЗАНИЕ: 03-10.09.2023г.
От 03 до 10.09.2023г. в град Шефилд Великобритания се проведе Европейски шампионат по тенис на маса за хора с увреждания.В националният отбор на България бяха включени двама състезатели на СКХУ „АЛФА” – Йордан Митев и Валентин Маринов.Те вземаха участие в сингъли мъже и двойки мъже където в много силна конкуренция се представиха достойно.В клас 8 с 32-ма участници разделени в групи по четири състезатели Йордан Митевсрещна последователно –
Марк Лудвик /Белгия/ изключително оспорван мач загуба с 3:1
Михай Мейрон /Румъния/ 3:0 убедителна победа
Згонка Андрес /Унгария/ 3:1
Съвсем малко не му достигна за класиране на осмина финали.
В клас 10 с 32-ма участници Валентин Маринов загуби и трите срещи и приключи участието си на сингъли.
Двамата ни състезатели вземаха участие и на двойки – мъже където в група 18 се явиха 18 двойки.Състезанието беше с елиминации полуфинали и финали.В първата си среща Валентин Маринов и Йордан Митев нямаха късмет и срещнаха първите в ранклистата Максим Николенко и Виктор Дудик от Украйна и загубиха с 3:0 и така отпаднаха от състезанието.Николенко и Дудик в последствие станаха бронзови медалисти.
Нашият състезател Йордан Митев взе участие и в смесените двойки в тандем с Валентина Марчева в група 17 където се явиха 16 двойки,също с елиминации с полуфинали и финали.Имаха малшанса да срещнат бъдещите бронзови медалисти Жонас Хенсон и Анджа Ханден от Швеция и в изключително равностоен мач за губиха с 3:1.С това първото участие на състезатели от СКХУ „АЛФА” на такув голям форум приключи.При наличието на треньори и други помощен състав представянето щеше да бъде много по-успешно.СКХУ „АЛФА” благодари на Бглгарска Паралимпийска Федерация и Община Севлиево.Следващите международни участия са в Бургас международен турнир по тенис на маса на 23.09.2023г. и на 13.10.2023г. в град Питещи Румъния.