КЛУБ“АЛФА“ НАЦИОНАЛЕН ЕСЕНЕН ОЛПЪН ТУРНИР ГР СЕВЛИЕВО 19.09.2015

Примерна снимка за статия СЪСТЕЗАНИЕ:

Първият отбор на клуб за хора с увреждания „Алфа“ стана носител на купата на „Идеал Стандарт-Видима“, след като пребори всички други тимове в домакинското национално състезание по петанка. В състезанието за купата на „Идеал Стандарт-Видима“ АД, което се проведе на 19 септември, участваха отбори от Ямбол, Сливен, Девня, Шумен, Варна и Севлиево. Нашият клуб се представи с два тима – „Алфа 1“ и „Алфа 2“.

В прекрасния слънчев ден на изкуственото игрище в „Боровата гора“ се събраха състезатели и приятели, дошли да подкрепят севлиевци. Отбор „Алфа 1“, в състав Рангел Аспарухов, Диян Илиев и Митко Иванов, достойно защити името на града ни като завоюва купата, с най-много точки и победи. На второ място бяха класирани гостите от „Ямбол 1“, които имаха равни показатели с тима на Сливен, но по-добрата точкова разлика им даде преднина и им отреди сребърната купа. С бронз се сдобиха сливенчани. Зад тях се наредиха отборите на „Ямбол 2“, Алфа 2“, Варна, Девня и Шумен. Състезанието се проведе по швейцарската система в пет кръга, до 13 точки във всяка игра.

По традиция награждаването на призьорите се състоя в хотел „Одеса“, същата вечер.

От клуб „Алфа“ изказват благодарности за финансовата помощ на „Идеал Стандарт-Видима“ АД и Община Севлиево, без чиято подкрепа турнирът не би се състоял.

Следващото участие на клуба ни ще бъде в поредния кръг от Републиканското първенство по петанка, което ще се проведе на 3 октомври в Пловдив.