Международни турнири за ветерани к.к Алебена

Примерна снимка за статия СЪСТЕЗАНИЕ: 21-26.07.2021г.

Състезателите от Спортния клуб за хора с увреждания „Алфа“-Севлиево се върнаха с медали и куп награди от два международни турнира, които се състояха в курортния комплекс „Албена“ и във Варна.
В КК „Албена“ турнирът по тенис на маса за ветерани беше от 21 до 26 юли т. г. Участваха състезатели от Румъния, Израел, Киргистан, Русия и България. „Състезателите от СКХУ „Алфа“-Севлиево Йордан Митев и Валентин Маринов се представиха достойно, като в групата до 39 години Йордан Митев постогна четири победи и една загуба на финала, съобщиха от клуба . – С това той се окичи със сребърен медал.


В групата до 60 години Валентин Маринов постигна две победи и две загуби. За участието в турнира помогнаха Община Севлиево и бензиностанция „Ведима“, допълниха от клуба.
Другият международен турнир с участието на СКХУ „Алфа“-Севлиево беше от 6 до 8 август т. г. във Варна. И в него взеха участие състезатели от Румъния, Израел, Русия и Турция. И там състезателите от СКХУ „Алфа“-Севлиево Йордан Митев и Валентин Маринов се представиха отлично. Йордан Митев спечели и четирте си срещи в група до 39 години и завоюва златен медал, както и Ккупата на турнира.
Съотборникът му Валентин Маринов, в група 50+ години, с четири победи и загуба на полуфинала, завоюва бронзов медал.


В състезанията по двойки Йордан Митев и Валентин Маринов завоюваха златните медали след две победи в групите и победа на финала. Участието в турнира беше подпомогнато от Община Севлиево и „Видима Идеал България“.