НАЦИОНАЛЕН ТУРНИР ПО ПЕТАНК И ДАРТС ЗА ХУ 8-10.09.2017 ГРАД СЕВЛИЕВО

Примерна снимка за статия СЪСТЕЗАНИЕ:
На 9 септември Севлиево бе домакин на състезание по петанк и дартс за хора с увреждания под наслов „Спортуваме заедно“. Организатор на надпреварата бе местният спортен клуб за хора с увреждания „АЛФА“, по проект на Агенцията за хора с увреждания.

В състезанието участваха 16 отбора с 60 състезатели от цяла България. Имаше представители на клубове от Варна, Бургас, Девня, Стара Загора, Русе, Ямбол, Сливен, София, Дряново, Плевен и Севлиево, както и гост отбор от Сърбия.

Състезанието по петанк се проведе на кортовете зад болницата и бе по швейцарска система, като първите 4 отбора изиграха полуфинали и финали. На полуфиналите се срещнаха отборите на „АЛФА 1“ и „ДЕВНЯ 1“, срещата завърши с резултат 11:8,  „ВАРНА 2010“ и „ОРЕЛ СОФИЯ“, с резултат 9:3.

На финала отборът на АЛФА в състав Иван Ботев, Митко Минков и Диян Николов победи „ВАРНА 2010“ с 11:4 и завоюва купа АЛФА.

В състезанието по дртс се записаха 39 участници. В инцивидуалното класиране на първо място е Васил Алексиев -Сърбия, следван от Георги Гаев от Русе, Диимтър Павлов, представител на „Орел“ – София, Ивайло Добрев от клуб АЛФА и съотборникът му Диян Николов.

В отборното класиране СКХУ „АЛФА“ завоюва първото място.

От клуба благодарят на фирмите и организациите, помогнали състезанието да бъде проведено – Община СЕВЛИЕВО, АХУ, Хотел ОДЕСА, ТЕЛНЕТ и  бензиностанции ВЕДИМА.

 

Още снимки тук…

Видео тук….