Национално състезание по петанк и дартс за Купа „Идеал Стандарт“

Примерна снимка за статия СЪСТЕЗАНИЕ: 19,20,21.09.2014

Снимки ТУК и ТУК

За втора поредна година СКХУ „Алфа” организира Национален есенен турнир по петанка за  хора с увреждания за Купата на „Идеал Стандарт”. Надпреварата се проведе на 19 и 20 септември в парк „Борова гора“ и събра отбори от Варна, Бургас, Сливен, София, Ямбол, Девня, Троян и други. СКХУ „Алфа”  участва с три отбора по швейцарска система до 13 точки. На старта застанаха 12 отбора. От тях до полуфинарлите достигнаха  четири. „Сините камъни“ – Сливен мериха сили с „Алфа 2“ и паднаха с 1:13 от севлиевци. Вторият полуфинал се разигра между НСА – София и „Варна-2010“. Победител в тяхната игра стана отборът на НСА с 13:8 точки. Така на финал се срещнаха варненци и „Алфа 2“. Спорът беше решен в полза на домакините, които надделяха с 13:8 точки и спечелиха за втори пореден път Купата на „Идеал Стандарт”. Втори и трети се класираха съответно представителите на НСА – София и „Варна-2010“, а четвърти станаха „Сините камъни“ – Сливен.
Проведе се  и  турнир по дартс. За участие в него се записаха 35 човека, които мериха сили в индивидуален турнир и отборно. При индивидуалното до финалите достигнаха десет човека. Златото спечели Жельо Желев от Варна с максимум от 100 точки, следван от Николай Цуцуманов от Бургас с 54 точки. Бронзов медал грабна Ивайло Добрев с 49 точки от Севлиево,  четвърти остана Константин Ванчев от Бургас, а пети -Иван Ботев СКХУ „Алфа”Севлиево. В отборното класиране Купата на „Идеал Стандарт” завоюва отборът на гр. Бургас.
Купите и медалите бяха връчени от кмета на града д- р Иван Иванов и  г-н Илия Лалов председател на БПА.
Клуб „Алфа“ изказва благодарности на Община Севлиево и „Идеал Стандарт-Видима“ АД за оказаната подкрепа.
Следващото състезание, в което севлиевци ще участват е надпреварата по лека атлетика и бадминтон в Сливен през октомври.