ОБЩИНСКО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПЕТАНК НА СКХУ“АЛФА“ -29.03.2015

Примерна снимка за статия СЪСТЕЗАНИЕ:

Състезателите от клуб за хора с увреждания „Алфа“ откриха сезона с градско състезание по петанка – триплети. Състезанието се проведе на 29 март на изкуствения терен в „Боровата гора“. За първото място спориха четири отбора, два от клуб „Алфа“ и два от „ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“. Съставите мериха сили по системата „всеки срещу всеки“ в няколко кръга. В първи кръг играха „Алфа 1“ /Д. Николов, Р. Аспарухов, М. Минков/ и отборът на ПГМЕТ „Трън“ в състав М.Зиберова, И.Минкова, Р.Зиберова. Срещата между тях завърши 8:1 в полза на домакините от „Алфа 1“. В същата група „Алфа 2“ /И.Ботев, А.Ашимов, И.Добрев/ се съревновава срещу втория тим на ПГМЕТ „Дан Колов“ /Б.Савов, М.Андреев, Ц.Кирилов/ и спечели с грандиозното 9:2.

Във втори кръг „Трън“ падна с 2:8 от „Дан Колов“, а „Алфа 2“ надигра с 9:2 „Алфа 1“. На финалите „Търън“ загуби от „Алфа 2“ с 5:8, а „Дан Колов“ спечели със 7:5 над „Алфа 1“. Така в крайното класиране съставът на „Алфа 2“ спечели първо място с общо три победи и нито една загуба. Втори излезе отборът на „Дан Колов“, със записани 2 победи и една загуба, а на трето място остана „Алфа 1“, с една победа и две загуби. Последни в таблицата се нареди „Трън“ с три загуби.

Състезанието беше част от подготовката на спортистите от клуб „Алфа“ за участие в първия кръг на Републиканското първенство по триплети в средата на април. От клуба изказват благодарности на Община Севлиево за оказаната помощ.