Състезание на клуб ”Алфа” по Петанка и Дартс гр. Поморие – 18.08.2010 година

Примерна снимка за статия СЪСТЕЗАНИЕ: 18.08.2010

Поради финансовата криза и нулевото финансиране на клуб „Алфа” през 2010г. управителният съвет на клуба  реши за състезания през годината да се използват минимални средства, вкючващи  само закупуването  на купи, плакети, поемане на част от транспортните разходи на състезателите. С цел икономии решихме състезанието да се проведе в град Поморие, като всички  поканени клубове, освен нашия, си поемат транспорните разходи. Престоя там се финансираше от учасниците,те заплащаха санаториалното лечение в комплекс ”Свети  Георги”.

На 15-ти рано сутринта 5 – ма учасници  от нашия клуб  поехме към морето. Минахме през  „Прохода на Републиката” – едно отлично място за преминаване на Стара планина. В 9 часа  пристигнахме в Поморие. Оказа се, че резервациите ни са от предния ден, но благодарение на намесата на шефката на центъра се настанихме и не ни отрязаха един ден. Веднага след това се  отправихме към плажа. Поради изключително големите жеги на плаж можеше да се ходи само сутрин до 11:30 ч. и вечер след 18 ч .Учудването ми беше голямо , но се оказа, че на плажа в тази  криза почти няма свободно място. Същото е положението с капанчетата около плажа, които работят с пълна пара сутрин от 8 ч. вечер до 1 ч. Пълно е с руснаци, украинци, поляци и румънци.

Състезанието беше насрочено за сряда и се молех до уречения ден температурите да паднат с 5-6 градуса, тъй като някой надали щеше да се навие да играе петанка на 36 градусова жега. Дойде уречения ден  и сутринта в 8:30 ч. се събрахме всички отбори – нашия отбор  „Алфа”, ”Икар”-Варна, ”СКИ-ЯМБОЛ”, ”Сините камъни” – Сливен , ”ЦРИХУ” – Шумен, ”Бургас-1” , „Бургас-2” и „София”.        Имаше техническа конференция, на която, след като определихме отборите, решихме да играят в два потока с отстраняване – полуфинали и финал. Решихме игрите да бъдат до 8 точки. Определихме и очертахме една тревна площ край център „Свети Георги” за място на провеждане на състезанието. Аз и Борис (проверяващ от ПОА) бяхме съдии. Състезанието започна в 9:00 ч. В първия поток бяха  „Бургас-1” – „Сините камъни” и „Бургас-2”-„Икар”-Варна. ”Бургас-1” и „Сините камъни” проведоха много оспорвана среща, която завърши 7:8 в полза на „Сините камъни”. ”Икар”- Варна разбиха „Бургас-2” с резултат 2:8.

Във втория поток играехме ние –клуб „Алфа” срещу „ЦРИХУ”-Шумен и както винаги се получава, новобранците с по-малък опит от Шумен ни биха в много оспорван мач с резултат 8:7. Другите два  отбора в потока „София” и „Ямбол” завършиха при резултат 4:9 за Ямбол. На полуфиналите  се срещнаха  „Сините камъни” срещу „Икар”-Варна и „ЦРИХУ”-Шумен срещу „СКИ-ЯМБОЛ-96”. Сливен разбиха „Икар”-Варна с 8:5, а Ямбол в оспорвана битка с Шумен се добра до финала с резултат 8:7.

Финалът между „СКИ-Ямбол” и „Сините камъни”-Сливен също беше доста оспорван. Победители с 9:4 и носители на купата на клуб „Алфа” бяха „Сините камани”-Сливен. Нашият клуб, макар и организатор, не можа да се добере до купа и се класира на почетното 5-то място. Времето за състезанието се оказа доста приятно и температурите не надвишиха 27-28 градуса.

Крайно класиране в състезанието по Петанка отборно:

1.„Сините камъни”- Сливен

2.„ЦРИХУ”- Шумен

3.„СКИ-ЯМБОЛ-96”

4.„Икар”-Варна

5.„Алфа” – Севлиево

6.„София”- София

7.„Бургас-1”  – Бургас

8.„Бургас-2”  – Бургас

Решихме състезанието по Дартс да се проведе веднага в конферентната зала на центъра  ”Свети Георги”.

Записаха се 20 човека от 8 клуба.

Спиък на участниците:

1.Петьо Канов –Сливен

2.Валя Марчева – Бургас

3 Нора Маринова – Бургас

4.Станимир Петков –Ямбол

5.Йордан Митев -Ямбол

6.Георги Митев – Ямбол

7.Стоян Бочуков – Ямбол

8.Стефан Казаков – Шумен

9.Кирил Кирилов – Шумен

10.Славчо Паскалев – Пловдив

11.Богомилка Манолова – Варна

12.Пламен Асенов – Севлиево

13.Ивайло Добрев – Севлиево

14.Матин Минчев – Севлиево

15.Никола Минков – Севлиево

16.Ангел Манолов – Сливен

17.Иван Димитров – Сливен

18.Ани Долмова – София

19.Лени Драшанска – София

20.Жельо Желев – Варна

Състезанието се проведе в два кръга – в първия кръг отпаднаха 10-те с най-малко точки, а във 2-я кръг

останалите 10 наново хвърляха и се класираха по постигането на максимален резултат.

Крайното класиране на първите 10 в състезанието по Дартс:

Име І хвърляне ІІ хвърляне ІІІ хвърляне Общо
Желю Желев 60 4 30 94
Пламен Асенов 34 8 28 70
Стефан Казаков 20 7 32 59
Нора Маринова 7 40 2 49
Йордан Митев 0 1 40 41
Ивайло Добрев 10 1 20 31
Стоян Вучков 0 0 18 18
Иван Димитров 0 4 4 8
Кирил Кирилов 0 0 5 5
Петьо Канов 0 0 0 0

 

След приключване на състезанието по Дартс се проведе официално награждаване, на което с                                                              купи и грамоти, осигурени от организатора клуб „Алфа” – Севлиево бяха наградени призьорите по Петанка и Дартс.

Останалите 3 дни след състезанието минаха бързо и приятно. Използвахме ги за плаж и разходки из града ,

а и жегата доста намаля. В събота следобяд поехме обратно пътя към дома с надеждата, че скоро пак ще                                                се видим в Поморие.

Материалът подготви Мариян Минков, председател на УС на СКХУ ”Алфа” гр. Севлиево