Градско състезание по петанка и дартс на клуб „АЛФА“

Примерна снимка за статия СЪСТЕЗАНИЕ: 17.04. 2010

На 17.04.2010 г. в гр. Севлиево се проведе състезание по Петанка и Дартс, организирано от СКХУ”АЛФА” гр. Севлиево, член на Българска федерация по Петанка  и Българска федерация по Дартс. Поради ограничения бюджет УС реши състезанието да бъде еднодневно и да бъдат поканени гост-клубове от страната. На поканата се отзоваха клуб „Сините камъни” от гр.Сливен, СКХУ”Икар” гр. Варна и клуб „Плевен”.

I място – Николай Юриев
СКХУ“АЛФА“
II място – Калоян Динев
Клуб „Плевен“
III място – Стефан Петров
СК“Сините камъни“

 

Грамотите и плакетите за състезанието бяха изработени от фирма „М – Прес” и фирма „Гален ООД” от гр. Севлиево. Купите за състезанието бяха закупени от СКХУ”АЛФА”.

Състезанията започнаха с фалстарт, тъй като надпреварата по Петанка беше предвидена да се проведе на открито в един от парковете на града. В уреченото време се събрахме на паркинга пред Била. Най-голяма се оказа групата от Плевен, водена от Върбан Мончев, беше дошъл и отборът от Варна с Боги и Желю. Поради дъждовното време УС на СКХУ”АЛФА” реши да размести програмата и започнахме със състезанието по Дартс.

За състезанието по Дартс се записаха 18 души. Всеки хвърли по 3 стрелички пробно и по 3 за резултат на състезателно ниво. За състезанието се квалифицираха 9 души. След нови 3 състезателни опита за финала се класираха Калоян Динев от „Плевен”, Стефан Динев от „Плевен”, Николай Юриев от СКХУ ”АЛФА” , и Стефан Петров от клуб „Сините камъни”- Сливен. След финалните хвърляния на Първо място със 75 точки се класира Николай Юриев, на Второ място – Калоян Динев с 68 точки и на Трето място – Стефан Петров 64 точки.

След награждаването на призьорите пристъпихме към тържествения обяд.

След обяд от 14:30 часа отидохме на кортовете на болницата и проведохме състезанието по Петанка. За него се записаха 7 отбора от по 3 души:

„Сините камъни” – гр. Сливен – Ангел, Стефан и Петьо;

СКХУ „АЛФА” – гр. Севлиево – Цвети, Ивайло, Давид;

„АЛФА” 2 – гр. Севлиево – Ники Чолаков, Ники Юриев, доктор Ненков;

„АЛФА” – Акта – гр. Севлиево- д-р Хинов, д-р Костадинов и д-р Николов;

„Икар” гр. Варна – Богомилка, Желю, Бонка;

„Плевен” 1 – Върбан, Снежка, Панчев;

„Плевен” 2 – Калоян, Стефан, Дидо;

Приключи още едно успешно състезание на Спортния клуб за хора с увреждания „АЛФА” . Клубът благодари на фирмита „Гален ООД” и „МІПрес” за оказаната помощ и на тенис-клуба на град Севлиево за предоставения Терен.