Състезание по петанка в гр. Поморие 12.05.2010 г.

Примерна снимка за статия СЪСТЕЗАНИЕ: 12.05.2010

На 12.05.2010г. клуб „АЛФА” гр.Севлиево организира състезание по петанка в центъра „Св.Георги” гр.Поморие. Поради финансовата криза бюджета на състезанието беше силно ограничен. Много от състезателите на клуб „АЛФА” въобще не можаха да пътуват, поради една или друга причина. Състезанието до последно висеше на косъм, но благодарение на помощта на фирма „Гален-ООД” и бензиностанция „ВИТОГАЗ”, отборът на клуб „АЛФА” в камерен състав успя да осигури грамоти, плакети и пътуване до морето.

Тръгнахме рано сутринта в 05,00 часа. За първи път с нов шофьор и без Пламен и Ники. Отбора попълниха Никола и Ичо. Пътуването беше доста приятно – минахме за първи път през „Прохода на Републиката”, пътят е направен перфектно и се пътува бързо и приятно, ако не бяхме спирали в Сливен да се видя с мой бивш колега,  може би щяхме да стигнем за по-малко от 4 часа. В 10.00 часа благополучно престигнахме в гр.Поморие. Посрещна ни чудесно време и хубавото Черно море, гладко като огледало. Там останалите отбори бяха готови (те бяха на едноседмична почивка в центъра „Св.Георги”). С Боги от клуб „ИКАР” Варна направихме разпределение на отборите като решихме да играем по системата на дирекните елиминации в два потока по четири отбора с полуфинали и финал.

         

 

Поради малкото време, с което разполагахме решихме срещите да се играят до 7 точки.

В 1-ви поток бяха отборите на : „АЛФА” Севлиево, ” Стара Загора 2”, ”ИКАР” Варна и „Бургас 1”.

Във 2-ри поток бяха отборите на : „София”, ”Бургас 2”, ”Стара Загора 1” и СКИ „Ямбол’99”.

Първите срещи завършиха както следва:

„АЛФА” Севлиево – ”Стара Загора 2”       7:4

”ИКАР” Варна  –  „Бургас 1”                    7:6

„София” – ”Бургас 2”                              7:1

”Стара Загора 1”  –   СКИ „Ямбол’99”        0:7

В дирекните елиминации за финала се срещнаха :

„АЛФА” Севлиево-СКИ „Ямбол’99”            3:7

„ИКАР” Варна – „София”                          5:7

На финала СКИ „Ямбол” и отборът на „София” завършиха 1:7 и отборът на гр.София успя в оспорвано състезание да спечели купата на клуб „АЛФА”.

Крайно класиране :

1-во място: отборът на „София”

2-ро място: отборът на СКИ „Ямбол’99”

3-то място: отборът на СКХУ „АЛФА”

3-то място: отборът на СК „ИКАР” Варна

5-то място:  отборът на „Бургас 1”

6-то място: отборът на „Стара Загора 2”

7-мо място: отборът на „Бургас 2”

8-мо място: отборът на „Стара Загора 1”

Първо място – отбор „София“

Второ място – СКИ „Ямбол – 99 „

Трето място – СК „Икар“

Трето място СКХУ „Алфа“

След състезанието се поразходихме из центъра на Поморие и пихме по една бира с цаца на рибарския кей. Там се видях с моя стар приятел от детството – Иванчо, който живее в Поморие. Побъбрихме си час, 2 за доброто старо време и се отправихме за награждаването в центъра „Св.Георги”. Отборите се бяха събрали след вечеря и пристъпихме към награждаване. Най-радостни бяха победителите от гр.София, които сформираха отбора в последния момент и както винаги се получава в петанката, най-неопитните взимат купата. След награждаването и снимките с наградите започна купон във фоаето на центъра.

    

 

Понеже през деня не успяхме да намерим подходящи квартири, съотборниците от клуб „АЛФА” решихме да си тръгнем към 20.30 часа за Севлиево като изоставим шумната забава. Сбогувахме се с приятелите и си обещахме отново да се срещнем. Очакваха ни нови 300 километра към дома. За най-голямо съжаление пътните и указателни знаци в Южна България не са приоритет. След Сливен пътят, макар че е прясно асфалтиран , липсват всякакви табели чак до Казанлък. Поради това пропуснахме отбивката за „Прохода  на Републиката” и това го разбрахме чак в Казанлък. Пътят в гр.Казанлък от години е направо безобразен, на всичко отгоре на изхода ни спряха полицаи за проверка. Проходът ‘Шипка” го минахме за час като срещнахме само 2-3 коли по пътя. Прибрахме се в 02.00 часа през нощта доволни от изминалия ден, от срещите с новите приятели и от завоюваното 3-то място в състезанието.

Клуб „АЛФА” благодари за финансовата и материална подкрепа на „Гален-ООД” и бензиностанция „ВИТОГАЗ” . Без тяхната помощ състезанието нямаше да може да се проведе. Надяваме се и за в бъдеще да получаваме тяхното съдействие.