Традиционен Есенен опен турнир по петанка за Купа „АЛФА”

Примерна снимка за статия СЪСТЕЗАНИЕ:

На 02.11.2013г. в гр. Севлиево се проведе традиционния Есенен отворен турнир по петанка за хора с увреждания за Купа „АЛФА”. Турнирът беше организиран от СКХУ „АЛФА“ и община Севлиево. Бяха поканени отбори от цяла България, но поради финансови причини, представители изпратиха само Плевен, Сливен, Девня и Дряново. В последния момент се отказаха отборите на Варна и Ямбол.

В надпреварата взеха участие 7 отбора, като Севлиево, като домакин, беше представено от 3 отбора. Турнирът се проведе на изкуственото игрище в Боровата гора по швейцарска система, до 9 точки, като отборите бяха по трима състезатели. Севлиевските отбори се представиха достойно, като спечелиха второ, трето и четвърто място. На второ място отборът на “Алфа 1” в състав Диян Николов, Ашим Ашимов и Рангел Аспарухов. На трето място се класираха отборът “Алфа 2” – Иван  Ботев, Пламен Асенов и Христо Георгиев. На четвърто място се класира отборът на “Алфа 3” – Събин Петров, Никола Иванов и Ивайло Добрев. На пето място се класира отборът на гр. Девня. На шесто място отборът на гр. Плевен и на седмо място отборът на гр. Дряново. За пореден втори път опен турнирът беше спечелен от отборът „Сините Камъни“ гр. Сливен, в състав Ангел Манолов, Валя Яначкова и Петьо Канов, които завоюваха Купа „АЛФА“

Крайно класиране:

Първо място – отбор “Сините Камъни” гр. Сливен;

Второ място – отбор “Алфа 1” гр. Севлиево;

Трето място – отбор “Алфа 2” гр. Севлиево;

Четвърто място – отбор “Алфа 3” гр. Севлиево;

Пето място – отборът на гр. Девня;

Шесто място – отборът на гр. Плевен;

Седмо място – отборът на гр. Дряново.

Вечерта в ресторанта на хотел “ОДЕСА” тържествено се проведе връчването на купите и награждаването на призьорите.

През изминалата 2013 г. СКХУ “АЛФА” Севлиево проведе няколко състезания за хора с увреждания, като организирането им би било невъзможно без помоща на Община Севлиево, Идеал Стандарт, Гален ООД, Хотел ОДЕСА, ТЕЛНЕТ и ИЦИГАЗ, СКХУ “АЛФА” им благодари сърдечно.