ТУРНИР ПО ПЕТАНК И МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ТЕНИС НА МАСА ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ ЗА КУПА ПОМОРИЕ

Примерна снимка за статия СЪСТЕЗАНИЕ: 28,29.05.2021г
От 22 май до 30 май СКХУ „ Алфа“ проведе лагер сбор в гр. Поморие с многоразови тренировки по тенис на маса и петанк. В лагер- сбора взеха участие 10 състезатели. В края на лагера се проведоха два турнира. Турнир по петанк за купа Поморие в която взеха участие СКХУ „ Алфа“ с два отбора, два клуба от гр. Ямбол- СКИ „ Ямбол 99“, СКИ „ 21“ и СК „ Джавелин“ гр. Бургас. Тунирът се проведе по системата всеки срещу всеки до 8 точки.В крайното класиране първото място и купата на гр. Поморие завоюва отборът на СКИ „ Ямбол 99“ (Надка Александрова, Георги Митев, Иван Иванов) с три победи и една загуба. Второ място и сребърните медали завоюва отборът на „ Алфа 1“ ( Рангел Аспарухов, Фильо Филев, Ивайло Добрев)с три победи, една загуба, но с по малка точкова разлика. На трето място се класира отборът на СК „ Джавелин“ гр. Бургас ( Дарина Цоцуманова, Васил Гинов, Ники Кръстев) с две победи и две загуби. На последните две мвста останаха отборът на „ Алфа“ 2 и СКИ „ 21“гр. Ямбол.
На 29 май се проведе и Международен турнир по тенис на маса. Участваха тенесисти ит градовете Севлиево, Бургас ( България) и Лясковац и Ниш ( Сърбия). Състезателите бяха разделени на две групи- с помощни средства и състезатели на инвалидни колички. Турнира се проведе по системата всеки срещу всеки в групите. В групата „Състезатели с помощни средства“ състезателите на СКХУ „ Алфа“ бяха безапелационни. Йордан Митев постигна четери победи и се класира първи. Вальо Маринов постигна три победи и една загуба и се класира втори. На трето място се класираха О.Касич(Ниш) и В.Марчева(Бургас). В групата състезателите на СКХУ „ Алфа“ вземаха отборната купа.
В група „ Състезатели на инвалидни колички“ състезателят на СКХУ „ Алфа“ Стефан Ангов pаздели трето място с една победа и три загуби c Hебойша Илич от Лeсковaц . Първите две места бяха заети от М. Стоилкович ( II място) и Б. Стаменкович ( I място) и двамата от Ниш. С Международният турнир по тенис на маса приключи усп each ешно спортният календар на СКХУ „ Алфа“ за месец май. През месец юни предстоят Държавните първенства по бадмингтон и вдигане на тежести гр. Бургас и Държавният тунир по петанк и дартс на които домакин ще бъде СКХУ „ Алфа“ гр. Севлиево.
СКХУ „ Алфа“ благодари на Община Севлиево, „ Идеал Стандарт“ България и бензиностанции „ Витогаз“ за оказаната финансова помощ.